Er ontstaat opluchting in Waalwijk: RKC lijkt gered

7 oktober 2016, 14:44

Er lijkt bij RKC Waalwijk een einde te komen aan een periode van onzekerheid over het voortbestaan van de club. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de gemeente Waalwijk akkoord zal gaan met het bod dat op het Mandemakers Stadion is uitgebracht.

Het Brabants Dagblad meldt dat Waalwijk waarschijnlijk zal instemmen met de verkoop van het stadion. Dat is een vereiste voor de club om te kunnen overleven. Donderdagavond vergaderde de gemeenteraad over de situatie. Er waren nog wel wat vragen over het bod van de projectontwikkelaar PPO, die rond de 3 miljoen euro bedraagt. Het feit dat deze partij het eerste jaar geen huur vraagt aan RKC en het onderhoud van het stadion voor haar rekening wil nemen, lijkt zeer positief.

"Ook als we promoveren blijft de huur hetzelfde", stelt RKC-directeur Remco Oversier, die zijn best doet om de gemeentecommissie te overtuigen. Hij kent de projectontwikkelaar PPO en weet dat het een betrouwbare partij is. "Het eerste jaar hoeven we geen huur te betalen omdat het voor PPO belangrijk is om een gezonde huurder te hebben. Als wij straks 100.000 euro aan huur betalen, heeft PPO een rendement van 4 procent. Als we later 200.000 euro gaan betalen, een rendement van 8 procent. Dat krijg je niet bij een bank", aldus Oversier.

Christiaan Kuijten van de VVD stelt dat de gemeente Waalwijk haar verantwoordelijkheid voelt voor het noodlijdende RKC. "Niks doen betekent faillissement en dan zal het verlies voor de gemeente nog groter zijn. Dus kunnen we niet anders dan kiezen voor afscheid nemen van RKC."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen