KNVB dik tevreden na gesprekken over nieuw format

7 oktober 2016, 18:10

Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB, en Eredivisie CV-directeur Jacco Swart kijken met een goed gevoel terug op de gesprekken die deze week in Zeist werden gevoerd over een nieuw competitieformat. Vertegenwoordigers van clubs, trainers, spelers, supporters-collectieven, journalisten, overheden en wetenschappers waren daarbij aanwezig.

"Ik kijk meer dan tevreden terug op deze week", vertelt De Jong op de officiële website van de KNVB. "Alle bijeenkomsten hadden een open karakter; iedereen was bereid om verder te kijken dan het eigen belang. Er zijn bovendien heel veel goede ideeën voorbij gekomen waar we constructief iets aan hebben."

"We zijn blij dat we deze week de kaders en uitgangspunten met elkaar hebben kunnen afstemmen. Er is gesproken over onderwerpen als de speelkalender, het aantal teams, de promotie-/degradatieregeling en de bekercompetitie", vult Swart aan. "We streven gezamenlijk naar competities die in zijn totaliteit sterker worden, waardoor we in de toekomst een belangrijkere rol kunnen spelen in Europa én meer fans aan ons kunnen binden."

De inhoud van de gesprekken wordt meegenomen in een vervolgstudie. De uitkomsten daarvan zullen resulteren in een advies voor de Algemene Vergadering Betaald Voetbal in mei 2017. Op die vergadering stemmen de betaaldvoetbalclubs over eventuele vernieuwingen van de competities. Die kunnen worden doorgevoerd in het seizoen 2018/2019.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen