Oranje werkt met klinkende zege aan zelfvertrouwen

7 oktober 2016, 23:37   Bijgewerkt: 7 oktober 2016, 23:51

Het Nederlands elftal heeft na het gelijkspel tegen Zweden zijn eerste overwinning in de WK-kwalificatiereeks binnen. In eigen huis won het met overtuigende cijfers van Wit-Rusland: 4-1. Voor rust had Oranje het moeilijk met de bezoekers, maar na de pauze werd het krachtsverschil duidelijk.

Wit-Rusland is een taaie ploeg. Het scoort moeilijk, maar incasseert ook weinig. Zo'n georganiseerde, defensieve speelstijl kan nog weleens problemen opleveren voor de tegenstander. Het vrij jonge Oranje van bondscoach Danny Blind wilde vroeg op voorsprong komen, om te voorkomen dat het ongeduldig wordt op zoek naar de treffer.

Bij rust had het scorebord al 3-0 moeten aangeven, als de loepzuivere treffer van Virgil van Dijk gewoon werd toegekend. Toch werd zijn treffer afgekeurd wegens 'buitenspel', wat het duidelijk niet was. Dat leek niet zo'n ramp, totdat de Wit-Russen meteen na de pauze tekende voor de aansluitingstreffer. Aanvoerder Sergej Kornilenko kon de bal hard en laag voorgeven in duel met Jeffrey Bruma. Vervolgens gaf Alexei Rios het laatste zetje: 2-1.

Oranje gaat in Groep A samen met Zweden en Frankrijk aan kop (allen vier punten). Bulgarije volgt met drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen