Groep H: België en Griekenland foutloos na twee duels

7 oktober 2016, 23:17   Bijgewerkt: 7 oktober 2016, 23:42

België en Griekenland zijn na twee speeldagen nog zonder puntenverlies in groep H van de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland. De Belgen hadden vrijdag in Brussel weinig moeite met Bosnië-Herzegovina (4-0), terwijl Griekenland in Piraeus met 2-0 afrekende met streekgenoot Cyprus.

Door een eigen doelpunt van Emir Spahic nam België in de 26ste minuut de leiding tegen Bosnië-Herzegovina. De 2-0 liet vervolgens niet lang op zich wachten, deze viel drie minuten later door toedoen van Eden Hazard. Na een uur zorgde oud-Ajacied Toby Alderweireld op weergaloze wijze voor de derde Belgische goal. De verdediger trof doel met een hakbal na een corner van voormalig eredivisiespeler Dries Mertens. Romelu Lukaku legde elf minuten voor tijd de eindscore vast op 4-0.

In Piraeus was de eindstand bij Griekenland - Cyprus al voor de pauze bereikt. Kostas Mitroglou zette de Europees kampioen van 2004, die zich niet wist te plaatsen voor het afgelopen EK, in de twaalfde minuut op 1-0. Petros Mandalos tekende drie minuten voor de doelwissel voor de 2-0.

België en Griekenland hebben na twee duels de maximale zes punten. Bosnië heeft drie punten, waarmee het samen met Estland de derde plaats deelt. Laatstgenoemde land zegevierde thuis met 4-0 over Gibraltar, door goals van Mattias Käit (2), Konstantin Vassiljev en Sergei Mošnikov in het tweede bedrijf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen