Sneijder weet nog niet of hij duel met Frankrijk haalt

7 oktober 2016, 23:40

Wesley Sneijder meldde zich deze week al niet topfit bij het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland (4-1 winst, vrijdag) en Frankrijk (maandag) en haalde het einde van de eerste wedstrijd ook niet. De speler van Galatasaray moest zich in de rust vanwege een hamstringblessure laten vervangen door Davy Pröpper.

"Je kijkt naar de stand en luistert ook naar je lichaam. Die zei dat ik niet verder kon", aldus Sneijder bij de NOS. Oranje leidde op dat moment al met 2-0. "Je kijkt ook met een oog naar maandag en dan neem je geen risico. De stand was er ook naar. Je staat met 2-0 voor en speelt thuis." Of Sneijder erbij is tegen Frankrijk weet hij nog niet. "Daar gaan we morgen naar kijken."

"De kans dat hij er maandag bij is, is denk ik heel klein", vult bondscoach Danny Blind aan. De oefenmeester weet nog niet of hij een vervanger gaat oproepen, mocht Sneijder inderdaad afhaken. "Dat gaan we vanavond bespreken. Binnen mijn huidige selectie heb ik met bijvoorbeeld Jordy Clasie en Siem de Jong de mogelijkheden om dit in te vullen, maar ik kan ook iemand oproepen van wie ik denk dat hij het verdient."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen