Toornstra: "Had lichte hoop dat ik belletje zou krijgen"

8 oktober 2016, 10:40

Gezien zijn uitstekende prestaties dit seizoen had Jens Toornstra een plek in de selectie van het Nederlands elftal misschien wel verdiend, maar de aanvallende middenvelder van Feyenoord werd door Danny Blind buiten beschouwing gelaten. Dat vindt de basisspeler van de koploper van de Eredivisie teleurstellend.

De Feyenoorder doet zijn verhaal in het Algemeen Dagblad. "Ik had er natuurlijk heel graag bij gezeten. Ik eis helemaal niets op, zeker niet. Maar er vielen mensen af en er zijn daarna spelers opgeroepen die nog niet heel veel in actie zijn gekomen dit seizoen. Die hebben stuk voor stuk kwaliteiten, dat staat buiten kijf. Maar er was na mijn start van het seizoen lichte hoop dat ik een belletje zou krijgen."

Overigens houdt Toornstra dit seizoen knap stand bij Feyenoord, waar verwacht werd dat hij door de komst van Steven Berghuis geslachtofferd zou worden. "Dat schreef iedereen. Maar ik heb alles gespeeld. Ik zag natuurlijk ook dat er een concurrent werd aangetrokken. Dan hoor je op televisie en lees je in de kranten dat Toornstra zijn plek zal gaan verliezen. Dat laat je toch niet helemaal koud. Ik ben eerlijk: het is nooit lekker als er iemand wordt gehaald die op jouw positie moet gaan spelen. En ook nog eens iemand die heel veel kwaliteiten heeft, want Steven Berghuis is natuurlijk een prima voetballer. Maar wel een compleet ander type dan ik."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen