Schippers wil snel extra onderzoek naar risico's kunstgras

8 oktober 2016, 11:26

Er is deze week veel te doen om de gezondheidsrisico's van het spelen op kunstgras met rubbergranulaat. Uit een uitzending van het programma Zembla bleek dat het schadelijk kan zijn om hierop te sporten. Vrijdag liet de KNVB weten dat het wil dat er aanvullend onderzoek komt en ook minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) pleit voor extra onderzoek.

De minister heeft een Kamerbrief opgesteld over het onderwerp en laat daarin weten dat het belangrijk is dat er met spoed extra onderzoek zal plaatsvinden. "Ik begrijp de zorgen naar aanleiding van de uitzending en de vragen die nu gesteld worden. Dit is voor mij reden geweest om meteen in overleg te gaan met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Naar aanleiding van het overleg heb ik uit voorzorg het RIVM gevraagd met spoed extra onderzoek te doen."

Schippers wil de Tweede Kamer en het publiek nog voor het einde van dit kalenderjaar duidelijk verschaffen over de gezondheidsrisico's van het sporten op kunstgras.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen