Blind heeft basiself rond: "Gebruik maken van zwaktes Frankrijk"

9 oktober 2016, 14:25

Danny Blind heeft al bedacht welke elf namen maandag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk zullen starten. Dat liet de bondscoach weten tijdens de persconferentie van zondagmiddag. Hij zag Wesley Sneijder geblesseerd afhaken, maar weet inmiddels wie hem moet vervangen.

Op de elf namen wilde Blind echter niet ingaan. "Zolang ik de opstelling nog niet bekend heb gemaakt aan mijn spelers zeg ik niks over systemen of wie er speelt", begint de bondscoach. "Vanavond trainen we nog op spelhervattingen, zodat dat allemaal duidelijk is en daarna geef ik de opstelling. We houden rekening met de opstelling van Frankrijk, maar of Antoine Griezmann nu vanaf de vleugels zal spelen of meer als 'tien', in beide gevallen zullen dezelfde elf namen die ik in mijn hoofd heb spelen."

Ook maakte de bondscoach nog niet bekend met welk systeem hij tegen Frankrijk zal gaan aantreden. Dat kan 4-3-3 worden of het meer verdedigende 5-3-2. "Ook dat wil ik eerst aan de spelersgroep vertellen. We willen tegen Frankrijk extra zekerheid achterin. Maar dat kan zowel door een extra verdediger als door iets op het middenveld te veranderen."

Blind is van mening dat Oranje het tegen Frankrijk een stuk lastiger zal krijgen dan tegen Wit-Rusland, maar heeft desondanks vertrouwen in een goede afloop. "We zullen absoluut direct in de wedstrijd moeten zitten tegen Frankrijk. Het is een sterke tegenstander en ik zie bij ons ook zeker de uitstraling dat de spelers er vanaf de start voor zullen gaan. Wij kunnen winnen maandag. We zijn in goede doen en Frankrijk heeft ook zwaktes hebben we kunnen zien. Tegen Wit-Rusland scoren we twee keer uit dode spelmomenten en dat kan in elke wedstrijd."

Blessures

Dat het Nederlands elftal in een betere periode lijkt te zitten, komt door de vastigheid, zo denkt Blind. "We hebben heel veel last gehad van blessures in de selecties de afgelopen tijden. Dat is nu minder en dus worden veel dezelfde spelers geselecteerd. Dat geeft vastigheid in het elftal. Veel jongens zijn gewend elke week op topniveau te spelen en de spelers uit de Nederlandse competitie trekken zich op aan dat niveau."

"Het is nu zaak om deze periode goed af te sluiten. En dat doen we als we maandag in ieder geval niet verliezen van Frankrijk", vervolgt hij. "Of het uitmaakt dat we niet in De Kuip spelen? Nee, maar ik ben zeker blij dat De Kuip weer gebruikt wordt. Als je twee van zulke stadions tot je beschikking hebt, moet je ze ook gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen