Oranje in 4-3-3, met Pröpper en Bruma in de basis

10 oktober 2016, 19:26   Bijgewerkt: 10 oktober 2016, 19:47

Het Nederlands elftal treedt vanavond (maandag) in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk 'gewoon' aan in het gebruikelijke 4-3-3 systeem. Bondscoach Danny Blind stapt ondanks de sterkte van de tegenstander niet over naar een 5-3-2 formatie. Er wordt om 20.45 uur afgetrapt in de Amsterdam ArenA, waar de Sloveen Damir Skomina de leidsman is.

Ten opzichte van de puike wedstrijd tegen Wit-Rusland (4-1) van afgelopen vrijdag heeft Blind één wissel doorgevoerd in de basisopstelling van Oranje. De geblesseerde Wesley Sneijder wordt vervangen door Davy Pröpper, die in de basis debuteert en samen met Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum op het middenrif staat. Davy Klaassen schuift door naar de positie van hangende linksbuiten, waar Sneijder de vorige keer acteerde. Quincy Promes en Vincent Janssen, beiden trefzeker tegen Wit-Rusland, beginnen ook in de voorhoede.

Verder leek de fitte Stefan de Vrij de voorkeur te krijgen boven Jeffrey Bruma, die tegen de Wit-Russen een aantal slippertjes maakte. Dit is echter niet het geval: Bruma vormt samen met Rick Karsdorp, Virgil van Dijk en Daley Blind de defensie. Maarten Stekelenburg, die vrijdag na vier jaar afwezigheid weer voor het eerst onder de lat stond bij Oranje, mag weer keepen van Blind.

Bij Frankrijk heeft één mutatie plaatsgevonden, vergeleken met de startopstelling in de met de 4-1 overwinning op Bulgarije van afgelopen vrijdag. De geblesseerde Bacary Sagna is er niet bij en wordt op de positie van rechtsachter vervangen door Djibril Sidibé. De blikvangers in de equipe van bondscoach Didier Deschamps zijn Paul Pogba, Antoine Griezmann en Dimitri Payet.

Opstellingen

Nederland: Stekelenburg; Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind; Pröpper, Strootman, Wijnaldum; Promes, Janssen, Klaassen.

Frankrijk: Lloris; Sidibé, Koscielny, Varane, Kurzawa; Pogba, Matuidi; Sissoko, Griezmann, Payet; Gameiro.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen