Verliezend Oranje loopt ook richting WK achter feiten aan

10 oktober 2016, 22:41   Bijgewerkt: 10 oktober 2016, 23:27

Na het misgelopen EK wordt ook de weg naar het WK 2018 moeilijk begaanbaar voor het Nederlands elftal. De brigade van bondscoach Danny Blind slaagde er in de ArenA niet in om een punt te pakken tegen Frankrijk. De verliezend EK-finalist maakte een einde aan een ongeslagen reeks van 34 WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje: 0-1. Matchwinner: Paul Pogba.

Memphis speelde dit seizoen tot dusver nog maar 94 minuten bij Manchester United, maar slingerde meteen een gevaarlijke vrije trap voor het doel. De sterk spelende Virgil van Dijk kwam echter een teenlengte tekort. Namens Frankrijk was Kevin Gameiro dichtbij met een hard schot, maar echt veel creëerde de equipe van Didier Deschamps niet. Toch kwam de verliezend EK-finalist op voorsprong. Paul Pogba profiteerde na een half uur van Nederlands balverlies op het middenveld en pegelde, bijna uit stand, van afstand raak. Maarten Stekelenburg, die weer de kans kreeg onder de lat, ging niet bepaald vrijuit bij de pijnlijke tegengoal.

Het Nederlands elftal, overigens spelend in de traditionele 4-3-3 formatie, probeerde de draad na de theepauze weer op te pakken, maar had moeite om een vuist te maken. Janssen trof al snel het zijnet, maar een volgend wapenfeit liet (te) lang op zich wachten. Frankrijk was gevaarlijk via Gameiro - Stekelenburg pareerde fraai – en kopballen van Layvin Kurzawa en Pogba, maar verzuimde op haar beurt de score uit te breiden.

Het is een peperduur verlies voor Oranje, aangezien Frankrijk en Zweden (3-0 zege op Bulgarije) nu beiden drie punten meer hebben en het WK in Rusland daarom nog heel ver weg is, al zijn er nog zeven duels te spelen. Nederland hervat de WK-kwalificatiecyclus op 13 november met een uitwedstrijd tegen Luxemburg. Kevin Strootman is er dan wegens een schorsing niet bij. In deze speelronde ontmoeten Frankrijk en Zweden elkaar.

[photo,101529,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen