Maldini zegt Milan af: "Niet gebruikt worden als symbool"

11 oktober 2016, 16:29

De Chinese investeerdersgroep Sino-Europe Sports staat op het punt om AC Milan over te nemen en wilde in het kader hiervan een echte clubman aanstellen als technisch directeur. De Aziaten kwamen in hun zoektocht uit bij Paolo Maldini, maar het clubicoon heeft bedankt voor de functie bij de Rossoneri.

In een uitgebreid statement verklaart Maldini waarom hij geen heil ziet in de rol van technisch directeur bij Milan. "Ik dacht niet dat er een bestuurlijke basis ligt om een winnend team te formeren", stelt de voormalig verdediger, die tijdens zijn carrière een recordaantal wedstrijden speelde voor de slapende voetbalreus uit Milaan.

"Milan heeft altijd een belangrijke plaats gehad in mijn hart, de club is een passie van mij. Dat hebben mijn vader, kinderen en ikzelf aangetoond. Niemand kan deze sterke band verbreken. Maar dat betekent ook dat ik voorzichtig en professioneel moet omspringen met zo'n aanbod", legt Maldini uit. "Natuurlijk was het makkelijk om in volle enthousiasme 'ja' te zeggen, zonder de gevolgen in te zien. Dat kan ik echter niet doen. Hoewel ik respect heb voor alles en iedereen die AC Milan een warm hart toedraagt, wil ik niet puur als een symbool gebruikt worden", stelt Maldini, die benadrukt dat de financiën geen rol hebben gespeeld.

Maldini werd dus gevraagd om technisch directeur te worden. "Ik stelde me de vraag als directeur Marco Fassone en ik het oneens zouden zijn. Hij zei dat hij in dat geval beslist. Ik heb hem toen laten weten dat ik dat geen basis vind voor een winnend team. Ik heb historie geschreven met Milan en weet dat een goede synergie tussen alle geledingen van de club noodzakelijk is om tot prestaties te kunnen komen. De afgelopen seizoenen moeten een les zijn geweest voor Milan", aldus Maldini, die beklemtoont dat hij zijn normen en waarden belangrijker vindt dan een hoge functie bij het dolende Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen