Groep C: Duitsland behoudt perfecte score met gemak

11 oktober 2016, 22:40   Bijgewerkt: 12 oktober 2016, 10:11

Zoals verwacht stevent Duitsland simpel af op kwalificatie voor het WK in Rusland. De topformatie kende dinsdagavond weinig problemen met Noord-Ierland, dat razendsnel op een 2-0 eindstand werd gezet. In Groep C deed Tsjechië ondertussen slechte zaken, door thuis tegen Azerbeidzjan niet verder te komen dan 0-0. Daardoor staat Azerbeidzjan knap tweede met zeven punten.

In eigen land maakte de ploeg van Duitsland vanavond korte metten met Noord-Ierland, dat voor vandaag nog niet had verloren in haar twee duels. Julian Draxler nam na een kwartier de eerste treffer voor zijn rekening, waarna Sami Khedira snel daarna de 2-0 produceerde. De treffer van de Juventus-middenvelder viel vier minuten na het openingsdoelpunt. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en dat kwam mede doordat de formatie van Joachim Löw de krachten spaarde. Voor Duitsland ziet het er vooralsnog goed uit, omdat de ploeg na drie wedstrijden op negen punten staat. De tickets voor het toernooi in Rusland kunnen dus al bijna geboekt worden voor Die Mannschaft.

Waar Duitsland een makkelijke avond kende, verging het Tsjechië een stuk minder eenvoudig. De EK-deelnemer pakte in de eerste twee wedstrijden slecht één punt en stelde ook vanavond teleur. Het bleef thuis namelijk steken op 0-0 tegen Azerbeidzjan, dat met zeven punten de trotse nummer twee is in de groep. Ondertussen boekte Noorwegen een zwaarbevochten zege op San Marino, voetbaldwerg bij uitstek. Pas in de slotfase liep het uit naar een 4-1 zege tegen San Marino, dat dinsdag voor het eerst in vijftien jaar weer eens een uitdoelpunt maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen