Nieuwe tik voor Messi-loos Argentinië, Brazilië aan kop

12 oktober 2016, 07:46

Argentinië heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden in de kwalificatiereeks voor het WK 2018. Het incasseerde dinsdagnacht (Nederlandse tijd) op eigen grondgebied een gevoelige nederlaag tegen Paraguay (0-1), waardoor plaatsing voor de mondiale titelstrijd nog een behoorlijk zware opgave zal worden. Ondertussen profiteerde Brazilië van puntenverlies bij de rest van de top-vier, waardoor de Selecão de nieuwe koploper is.

De Argentijnen moeten het nog steeds zonder de geblesseerde Lionel Messi stellen en het gemis van de sterspeler laat zich voelen. Afgelopen vrijdag werd er al met 2-2 gelijkgespeeld tegen Peru, nu ging La Albiceleste met 0-1 onderuit tegen Paraguay. Derlis González kroonde zich na achttien minuten spelen tot matchwinner namens de bezoekers, die zesde staan in de kwalificatiecyclus. Sergio Agüero miste een penalty. Argentinië staat nog op nummer vijf, een plaats die recht geeft op het spelen van play-offs tegen een Oceanisch land, maar voelt de hete adem van Paraguay (één punt) en Chili (twee punten) wel steeds meer in de nek. De Chileense nummer zeven won overigens dankzij een dubbelklapper van Arturo Vidal met 2-1 van Peru.

Bij Brazilië gaat het stukken beter in de kwalificatiereeks. De vijfvoudig wereldkampioen ontdeed zich door doelpunten van Gabriel Jesus en Willian met 0-2 van Venezuela, de nummer laatst in de kwalificatiegroep. Omdat de lichten in het Estadio Metropolitano de Merida uitvielen, moest het spel in de tweede helft even worden onderbroken. Het deed niets af van het feit dat de Brazilianen nu aan kop gaan. Ze profiteerden van het puntenverlies van Uruguay bij Colombia. De eerdere lijstaanvoerder speelde met 2-2 gelijk in Barranquilla. Yerry Mina schoot de Colombianen, waar PSV'er Santiago Arias in de basis stond, in de slotfase naar een punt. Eerder was ook Abel Aquilar trefzeker voor de thuisploeg. Namens Uruguay verschenen Christian Rodríguez en Luis Suárez op het scoreformulier.

Brazilië heeft nu 21 punten, Uruguay volgt op een puntje. Ecuador en Colombia staan gedeeld derde, met één punt voorsprong op Argentinië. Ecuador had deze ronde betere zaken kunnen doen, maar bleef tegen Bolivia steken op een 2-2 gelijkspel. Pablo Escobar, de man met de opvallendste naam bij Ecuador, had nog voor een 2-0 voorsprong gezorgd. De veelbesproken Enner Valencia, die onlangs een blessure veinsde om de politie te vermijden, trok de stand met twee treffers echter gelijk.

Er zijn nog acht speelronden te gaan in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen