Makaay: "Van Beek heeft uitstekend gespeeld"

12 oktober 2016, 14:01

Sven van Beek is nadrukkelijk op de weg terug bij Feyenoord. Hij maakte eerder al minuten bij de beloften en deed dat dinsdagavond opnieuw, in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Swansea City, waarvoor de Nederlander Tom Plezier overigens trefzeker was.

Het meespelen van Van Beek was een pluspunt voor Feyenoord in de nederlaag tegen de Swansea. "Hij heeft uitstekend gespeeld", zegt Jong Feyenoord-coach Roy Makaay tegen Feyenoord TV over de centrumverdediger, die bijna helemaal hersteld is van een voetblessure. De uitwedstrijd van tegen Willem II op 1 mei (0-1 winst) is de laatste wedstrijd die Van Beek in de hoofdmacht van Feyenoord speelde.

"Ook de jongens van Feyenoord Onder 19 hebben tegen een fysiek sterke tegenstander een goede indruk achter gelaten", zegt Makaay verder over de beloftenploeg. "De 2-0 was een teleurstelling, want we waren de betere ploeg, maar als je de kansen niet maakt wordt het lastig een wedstrijd te winnen. Ik denk dat we bijna tachtig procent balbezit hadden, alleen ontbrak het aan geluk."

Van Beek was zelf ook tevreden. "Ik denk dat het goed ging. Ik dribbelde een paar keer goed in en had goede passes. Het is jammer van de uitslag, maar over mijn eigen prestatie kan ik wel tevreden zijn. Ik voel me goed en het gaat steeds beter."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen