Huiberts over Janssen: "Geduld was het toverwoord"

12 oktober 2016, 13:14

Anderhalve maand na het sluiten van de transfermarkt blikt Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ, terug op een bewogen transferperiode in Alkmaar. De Noord-Hollandse club versterkte zich afgelopen zomer met vijf spelers, maar het ging voornamelijk over de verkoop van eredivisietopscorer Vincent Janssen.

"Veel mensen van buitenaf hadden een mening over de transfer van Vincent en gingen zich ermee bemoeien. Dan moet je de rust behouden", zegt Huiberts op de website van AZ over de soap rond de spits. "Ik heb persoonlijk geen druk gevoeld om het maximale uit deze transfer te halen. We wisten van tevoren wat we wilden. Het plaatje was dus heel helder. Eén groot voordeel voor ons was dat Vincent nog een langjarig contract had. Dat maakt de onderhandelingen wat makkelijker."

"Het toverwoord was inderdaad geduld, maar dat geldt voor elke uitgaande transfer", vervolgt Huiberts. "De tijd is altijd in je voordeel, dat wist ik al wat langer. En als je koopt is de tijd in je nadeel. Dat spel moet je kunnen spelen. Ik heb er niet door in de spanning gezeten, maar achteraf dacht ik wel: goh, lekker, we hebben het goed gedaan. Ja, ik was wel opgelucht dat het goed was afgerond. De kopende partij, Vincent Janssen en wij waren dik tevreden. Maar ik snap ook de supporters die denken: we zijn een heel goede speler kwijt. Dat is nou eenmaal waar we mee te maken hebben in de Nederlandse competitie", beklemtoont de AZ-directeur.

AZ haalde Rens van Eijden, Mats Seuntjes, Wout Weghorst, Fred Friday en Iliass Bel Hassani in huis, maar nam naast Janssen ook afscheid van Markus Henriksen (Hull City). "Met de transfers van Vincent en Markus bewijzen we dat je via AZ de stap naar een grote competitie kunt maken. Er werd gezegd dat het belachelijk was dat we meer dan tien miljoen vroegen voor Vincent omdat hij bij AZ speelt. Maar dan denk ik: hoezo? Hij is topscorer van Nederland en de nummer één spits van Oranje. Vincent was de top van de Eredivisie al ontstegen. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel gaat aanpassen aan het niveau van de Premier League."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen