De Haan: "Groot gemis dat Jong Oranje niet naar EK gaat"

12 oktober 2016, 17:25

Dat Jong Oranje zich niet heeft weten te plaatsen voor het EK in Polen, is volgens Foppe de Haan een zeer slechte zaak voor het Nederlandse voetbal. De voormalig succescoach stelt dat de talentenploeg niet gepresteerd heeft op de momenten dat het moest.

"Het is een groot gemis", zegt De Haan over het feit dat Jong Oranje het toernooi in Polen mist. "Op een EK kun je je meten met de beste leeftijdsgenoten. Bovendien vormen voetballers zich voornamelijk in de leeftijdsklasse tussen 18 en 21 jaar. Het is jammer dat deze voetballers die ervaring nu niet meenemen."

De Haan weet waar het probleem ligt bij Jong Oranje. "Niet presteren op de momenten dat het nodig is", oordeelt hij tegen de NOS. "Het is niet deze week misgegaan, maar al eerder. Ze hadden iemand als Vincent Janssen enorm goed kunnen gebruiken. Hij is alsnog als topscorer van de ploeg in de kwalificatiereeks geëindigd, dat zegt genoeg natuurlijk", zegt De Haan over Janssen, die in vijf van de tien kwalificatieduels zijn opwachting maakte en zes keer scoorde. 

De coach, die Jong Oranje in 2006 en 2007 naar twee EK-eindzeges loodste, kent de waarde van een goede spits. "Je hebt in een ploeg altijd een afmaker nodig. Ik beschikte in mijn tijd als bondscoach eerst over Klaas-Jan Huntelaar en een jaar later over Ryan Babel. Zij werden allebei topscorer. Het is voor een ploeg wel makkelijk als je zulke spelers in je team hebt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen