"Allardyce weet dat ik verantwoordelijk ben voor zijn vertrek"

13 oktober 2016, 15:58

Na slechts een wedstrijd mocht Sam Allardyce alweer vertrekken als bondscoach van Engeland. De trainer trapte in een val van een aantal undercoverjournalisten van The Daily Telegraph. Ze pretendeerden Aziatische zakenmannen te zijn, die wilden weten hoe ze de regels van de FIFA konden omzeilen. Zaakwaarnemer Scott McGarvey trekt zich het incident, dat leidde tot de ontbinding van Allardyce zijn contract, zeer aan.

De belangenbehartiger had Allardyce immers in contact gebracht met het duo. "Ik ben er kapot van", zo geeft hij aan in gesprek met Sky Sports. "Ik kan nu niet iets bedenken dat erger zou zijn geweest voor mijn leven dan dit. Hij moet ook weten dat ik verantwoordelijk hiervoor ben, omdat ik hem met hen in contact heb gebracht. Maar hij kent mij al zolang. Hij weet ook dat ik dat nooit opzettelijk zou doen."

Dat Allardyce ook direct vertrok bij de Engelse voetbalbond, is niet iets dat McGarvey direct had zien aankomen. "Het was een enorme verrassing voor mij. Ik kan het begrijpen als hij niet meer met mij wil praten, maar toch hoop ik van niet. We kennen elkaar al zolang. Al zal hij zeker even tijd nodig hebben. Of het nu gaat om de nationale ploeg of Crewe Alexandra, je baan na een wedstrijd verliezen is lachwekkend."

Hoewel Allardyce komende week 62 jaar oud wordt en net zijn droombaan heeft verloren, verwacht McGarvey dat hij eenvoudig kan terugkeren in de voetballerij. "Als hij aangeeft dat hij weer terugkeert, zal hij overladen worden met aanbiedingen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen