Ook Kivits weg bij Raad van Commissarissen van KNVB

13 oktober 2016, 20:11

Henk Kivits is de volgende die vertrekt als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de KNVB. Hij was sinds 4 juni 2013, enkele dagen nadat hij was benoemd tot voorzitter van de Eredivisie CV, als toezichthouder namens de Eredivisie actief in de RvC van de nationale voetbalbond.

"Kivits bleef eerder op collectief verzoek van de eredivisieclubs in functie. Hij treedt nu af omdat hij zich onvoldoende gesteund voelde door de clubs uit de Eredivisie", zo is donderdag te lezen in een verklaring op de officiële website van de KNVB. Eerder namen RvC-voorzitter Johan Lokhorst, Johan de Kock en Ger Vermeulen al afscheid, waardoor Simon Kelder het nog enig zittende RvC-lid is. Een commissie bestaande uit Arie van Eijden (Almere City FC), Wim Biesterveld (FC Volendam), Jeroen Slop (AFC Ajax) en Luuc Eisenga (SC Heerenveen) gaat op zoek naar een nieuwe RvC-voorzitter.

Er is veel kritiek op de RvC van de KNVB, onder meer om het feit dat Gijs de Jong naar voren werd geschoven als opvolger van Bert van Oostveen als directeur voetbal. Deze beslissing werd later opgeschort, nadat de eredivisieclub hier kritiek op hadden geuit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen