Vinden opvolger Van Oostveen duurt nog maanden

13 oktober 2016, 21:47

De zoektocht van de KNVB naar een nieuwe directeur betaald voetbal lijkt nog zeker een paar maanden te gaan duren. De nationale voetbalbond is op zoek naar een opvolger voor Bert van Oostveen. In eerste instantie werd de huidige operationeel directeur van de KNVB, Gijs de Jong, naar voren geschoven. Zijn benoeming werd echter opgeschort, nadat een meerderheid van de eredivisieclubs het vertrouwen in de Raad van Commissarissen (RvC) had opgezegd.

KNVB-directeur Jean-Paul Decossaux stelt dat de positie wellicht in februari 2017 wordt ingevuld. "Maar het kan ook het einde van volgend jaar worden. Er zijn vele scenario's mogelijk", zegt hij tegen het ANP. "Veel zal afhangen van de najaarsvergadering betaald voetbal op 29 november. Het gaat erom welk proces de clubs kiezen. Misschien wordt het wel een open sollicitatieprocedure."

Decossaux laat weten dat De Jong nog wel kandidaat is voor de functie. "Hij kan het zeker nog worden, maar die aanstelling is een taak voor de nieuwe RvC", besluit hij. Van de RvC is alleen Simon Kelder nog over. Henk Kivits stapte donderdag op, iets dat Johan Lokhorst, Johan de Kock en Ger Vermeulen eerder dit najaar al hadden gedaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen