Nice vloert Lyon en slaat gaatje met verliezend Monaco

14 oktober 2016, 22:57

OGC Nice heeft een gaatje geslagen in de Franse competitie. De koploper won vrijdag in de eigen Allianz Riviera de topper tegen Olympique Lyon met 2-0, waar achtervolger AS Monaco eerder op de dag met 3-1 verloor bij Toulouse.

Paul Baysse bracht Nice al in de vijfde minuut op voorsprong tegen Lyon. Een kwartier voor tijd legde Jean Seri de eindscore vast op 2-0. Mario Balotelli had er in de 81ste minuut nog 3-0 van kunnen maken, maar Lyon-doelman Anthony Lopes keerde de penalty van de opgeleefde aanvaller. Lyon speelde ruim een uur met tien man, nadat Nabil Fekir in de 28ste minuut een directe rode kaart had gekregen.

Nice voert de Ligue 1 aan met 23 punten uit negen wedstrijden. Nummer twee AS Monaco bleef op negentien steken, na een 3-1 verliesbeurt bij Toulouse. Valere Germain zette de equipe uit het prinsdom in de derde minuut nog wel op 0-1, maar Oscar Trejo en Martin Braithwaite (2) kantelden in de tweede helft de score namens Toulouse. Dat team staat nu derde met zeventien punten. Paris Saint-Germain kan zaterdag op gelijke hoogte komen met Monaco. Daarvoor moet de titelverdediger winnen bij hekkensluiter AS Nancy. Lyon staat met dertien punten voorlopig op plaats vijf.