Videoscheidsrechter ook bij bekerduels PSV en Feyenoord

15 oktober 2016, 10:02

Het succesvolle experiment van de videoscheidsrechter bij twee bekerwedstrijden in september krijgt definitief een vervolg. De KNVB maakt zaterdagochtend bekend dat de videoref ook bij de bekerduels Sparta Rotterdam - PSV en Feyenoord - Excelsior in gebruik zal worden genomen.

Die wedstrijden worden op respectievelijk dinsdag 25 en woensdag 26 oktober afgewerkt in de KNVB Beker. Volgens de voetbalbond lenen wedstrijden in het bekertoernooi zich perfect voor het testen met de videoscheidsrechter. "De KNVB kiest voor live-testen in de KNVB Beker-competitie, omdat er geen sprake is van een ranglijst en de duels losstaan van de wedstrijden van andere clubs. De keuze voor deze twee wedstrijden is gebaseerd op de beschikbaarheid van voldoende televisiecamera's en de benodigde infrastructurele voorzieningen die bij beide stadions aanwezig zijn. Ook in volgende bekerronden verwacht de KNVB live-testen uit te voeren", reageert de bond.

De videoscheidsrechter maakte zijn debuut op 21 september bij Ajax tegen Willem II. Ook een dag later bij Feyenoord tegen FC Oss maakte de arbitrage gebruik van videobeelden.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen