"AZ een echte club, Vitesse bezig een club te worden"

15 oktober 2016, 12:14

In de Eredivisie behoren en AZ en Vitesse de laatste jaren steevast tot de subtop, al ziet John van den Brom nog voldoende verschillen tussen beide clubs. De AZ-coach, die een verleden heeft bij Vitesse, stelt dat de Alkmaarse club veel verder is dan de tegenstander van dit weekend. 

Hij ziet de nodige verschillen tussen AZ en Vitesse. "Het grootste voordeel is dat alles wat er bij ons op het veld staat, ook echt van ons is. En wij spelen de laatste jaren makkelijker mee om de plaatsen drie, vier, vijf. Vitesse wil dat graag, maar dat lukt ze niet altijd. Daarnaast zit het Gelredome niet altijd vol. AZ is verder. Ik denk dat AZ een echte club is, terwijl Vitesse bezig is om weer een club te worden", spreekt hij klare taal tegen de NOS.

Overigens is Van den Brom nog niet geheel tevreden over dit seizoen. "Daar heb ik een dubbel gevoel over. Met name rondom Europese duels doen we het goed. We hebben nu al meer punten rondom die wedstrijden dan alle duels van vorig seizoen bij elkaar. Maar we kunnen nog zoveel beter dan dat we hebben laten zien, dat blijf ik zeggen." 

Wat de coach ook blijft zeggen, is dat hij het goed naar zijn zin heeft in Alkmaar. "Er gebeuren hier zo veel dingen die bij mij als trainer passen. Als ik zie wat we in die twee jaar bereikt hebben. Niet alleen qua resultaat, maar bijvoorbeeld ook in de waarden van spelers, de doorstroming van de jeugd. Wat hier gebeurt is no-nonsense. Er is rust, een duidelijke visie en iedereen houdt zich daaraan. Tel daarbij op de goede communicatie tussen de directie en mij, dan is het voor mij hier echt ideaal werken. En dat meen ik echt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen