Sevilla wint na anderhalf jaar uitduel en pakt koppositie

15 oktober 2016, 15:00

Het lukte Sevilla maar niet om succesvol te zijn in uitwedstrijden, getuige de reeks van 23 wedstrijden op rij zonder zege. Zaterdagmiddag heeft de Europa League-winnaar eindelijk een einde gemaakt aan die dramatische reeks, door met 2-3 te winnen op bezoek bij CD Leganes.

Sevilla was al anderhalf jaar zonder zege op vreemde bodem, maar zat in de uitwedstrijd tegen de debutant op het hoogste niveau al vroeg in het zadel. Franco Vázquez opende de score na een halfuur en in de tweede helft leek Samir Nasri met de 0-2 het duel al te beslissen. De thuisploeg, die eerder dit seizoen won bij FC Barcelona, knokte zich echter knap terug. In een tijdsbestek van twee minuten waren David Copovi en Alexander Szymanowski trefzeker, waardoor er in de zeventigste minuut ineens een 2-2 stand op het bord stond.

Een nieuwe dreun in een uitduel leek zodoende aanstaande, maar Sevilla kwam de klap te boven. Met een fraaie treffer in de 85ste minuut hengelde Pablo Sarabia de drie punten binnen voor Sevilla, dat nu bovenaan staat in La Liga. FC Barcelona en Real Madrid kunnen echter nog langszij komen.