Leicester City na droomjaar weer helemaal terug op aarde

15 oktober 2016, 15:22   Bijgewerkt: 15 oktober 2016, 15:32

Vorig seizoen was de hele voetbalwereld in de ban van het sprookje van Leicester City, dat tegen ieders verwachting in kampioen werd in de Premier League. Door die titel zijn de verwachtingen dit seizoen hooggespannen rondom de ploeg van Claudio Ranieri, maar wederom een rol spelen in de titelstrijd lijkt niet haalbaar. Zaterdagmiddag gingen The Foxes namelijk kansloos met 3-0 onderuit bij Chelsea, waardoor het nu al vaker heeft verloren dan vorig seizoen.

Het loopt dit seizoen nog niet geweldig bij Chelsea, dat maar twee van de laatste vier competitieduels wist te winnen. De thuiswedstrijd tegen Leicester bleek als perfect medicijn te werken voor de ploeg van Antonio Conte, die in Engelse media de afgelopen week al werd gevraagd naar een mogelijk ontslag. De Londenaren zetten op eigen terrein de regerend kampioen dankzij goals van Diego Costa, Eden Hazard en Victor Moses simpel met 3-0 opzij.

Wat overigens opvallend was, was dat sterspelers Islam Slimani en Riyad Mahrez rust kregen van coach Ranieri. Hij wilde, gezien het drukke schema, zijn belangrijke spelers niet teveel belasten maar bracht het duo in de tweede helft alsnog in. Ook zij konden echter de meubelen niet meer redden voor Leicester City, dat dit seizoen zomaar een zwaar jaar kan beleven. Voor Chelsea is dankzij de puike overwinning de topvier weer in zicht. [photo,101622,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen