Ook Real Madrid boekt ruime overwinning in La Liga

15 oktober 2016, 22:58

Na FC Barcelona en Atlético Madrid heeft ook Real Madrid een ruime zege geboekt in de achtste speelronde van La Liga. De ploeg van coach Zinedine Zidane won zaterdag de uitwedstrijd tegen Real Betis Sevilla met 1-6. Barcelona en Atlético zegevierden eerder op de dag voor eigen publiek over respectievelijk Deportivo la Coruna (4-0) en Granada CF (7-1).

Bij rust leidde Real al met 0-4 in het Estadio Benito Villamarín van Betis. Raphaël Varane kopte in de vierde minuut uit een vrije trap van Toni Kroos de 0-1 tegen de touwen. Opnieuw na voorbereidend werk van Kroos tekende Karim Benzema na een half uur spelen voor de 0-2. Marcelo volleerde acht minuten daarna de 0-3 in het doel, op slag van rust was Isco uit een counter goed voor de 0-4.

Cejudo deed tien minuten na de doelwissel iets terug voor Betis, dat in het laatste half uur nog twee tegentreffers incasseerde. In de 62ste minuut krulde Isco de 1-5 in de verre hoek, Cristiano Ronaldo schoot ruim een kwartier later de 1-6 eindstand op het scorebord.

Met allebei achttien punten delen Atlético en Real de koppositie in de Spaanse competitie. Sevilla FC, dat eerder op de dag met 2-3 won bij Leganes, staat derde met zeventien punten. FC Barcelona is met zestien punten de nummer vier van het klassement.