AZ pakt na knotsgekke slotfase punt tegen Vitesse

15 oktober 2016, 22:51

AZ heeft in een idiote wedstrijd tegen Vitesse een punt af weten te pakken van de Arnhemmers. De ploeg van John van den Brom speelde een matige wedstrijd en keek tegen een 0-2 achterstand aan, maar wist in de laatste tien minuten toch nog twee keer te scoren. De absolute held aan de kant van de Alkmaarders was invaller Robert Mühren, die twee goals voor zijn rekening nam.

Het waren de bezoekers die in de openingsfase de bovenhand hadden. Door middel van Milot Rashica en Adnane Tighadouini werd doelman Rochet van AZ getest, maar zonder succes. Het was echter AZ dat als eerste had moeten scoren. Dabney dos Santos had na een fraaie solo een open schietkans, maar de jongeling schoot matig in en wist Eloy Room niet te verrassen. Even later kregen de Arnhemmers echter loon naar werken.

Een goede actie van uitblinker Tighadouini leidde tot een vrije trap op een gunstige positie. De Engelse specialist Lewis Baker ging achter de bal staan en maakte een schitterend doelpunt. Na dit hoogtepuntje bloedde de eerste helft echter volledig dood. Vitesse liet zich rustig zakken en liet de thuisploeg het spel maken. Hier slaagde de equipe van Van den Brom nauwelijks in, en het resultaat was een weinig enerverend restant van het eerste bedrijf.

Wat volgde waren vijf idiote minuten, waarbij zowel AZ als Vitesse de wedstrijd nog naar hun hand konden zetten. Vooral de Chinese spits Zhang had de bezoekers op voorsprong kunnen zetten, maar hij faalde voor een leeg doel. De thuisploeg claimde verder nog enkele penalty's, maar Serdar Gözübüyük legde de bal niet op de Alkmaarse stip. Het lukte beide ploegen uiteindelijk niet meer om de wedstrijd te beslissen, en de knotsgekke slotfase werd na drie minuten blessuretijd beëindigd. Door de puntendeling blijven de ploegen op hun positie op de ranglijst staan, respectievelijk vijfde en zesde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen