Ten Hag: "Hebben juiste strijd en hartstocht getoond"

16 oktober 2016, 00:26

Ondanks een lastige eerste helft wist FC Utrecht zaterdag de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles met ruime cijfers te winnen. Het werd 3-0 in Stadion de Galgenwaard, tot tevredenheid van coach Erik ten Hag.

"We hadden het tijdens de eerste helft ontzettend lastig met Go Ahead Eagles. De Eagles speelden met flair, brutaal en in een 3-4-3-systeem. Ze zetten ons middenveld vast. Daar gingen wij niet goed mee om", zegt Ten Hag op de clubwebsite. Toch werd het vlak voor rust 1-0 voor FC Utrecht. Een gelukkige goal, volgens velen. "Het was bewust dat we de lijnen naar Sébastien Haller wilden openbreken. Het is vervolgens zijn individuele klasse hoe hij de bal vasthoudt en schiet en dat Giovanni Troupée op de juiste plaats staat voor de rebound, dat is spelintelligentie. Hóe de bal er dan vervolgens in gaat, ja, dat is gelukkig."

In de tweede helft was FC Utrecht sterker. "Na de 2-0 van Rico Strieder moest Go Ahead Eagles. Dan hebben wij de kwaliteit voorin om heel snel te schakelen", vervolgt Ten Hag, die het ook nog 3-0 zag worden. "Vervolgens had het ook nog 4-0 of 5-0 kunnen worden, maar dat had het duel geen recht gedaan. We zijn heel blij met deze drie punten. Zoals ik op voorhand al zei: er komt een reeks wedstrijden aan met perspectief. Vandaag toonden we de juiste strijd en hartstocht. Ook defensief hebben we goed vanuit de taken gespeeld. Dat is wat we nodig hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen