Van Hanegem: "Als je zo speelt, ga je nog vaak verliezen"

17 oktober 2016, 07:47

Feyenoord is na negen speeldagen nog altijd zonder puntenverlies in de Eredivisie. Clubicoon Willem van Hanegem stelt echter dat het spel beter moet, wil de Rotterdamse club kampioen worden. Feyenoord won zondag de uitwedstrijd tegen NEC op de valreep met 1-2.

"'Zo slecht spelen en dan toch winnen, dan word je kampioen', zo wordt altijd gezegd. Maar ik zeg je: Als je zo speelt - zo slecht dat je er droevig van wordt - dan ga je nog vaak verliezen hoor", aldus Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Er wordt tegenwoordig zoveel raars gezegd. Er zijn nu van die analisten die zweren dat je de bal maar beter aan de tegenstander kan gunnen. Als ik dat hoor, dan moet ik lachen. Want wat doe je dan als je de bal weer terugkrijgt? Weer teruggeven? Het voetbal krijgt zo wel een speciale dimensie. Want als je de bal niet wil, ga je dan hard weglopen voor die bal. En holt de tegenstander dan, met de bal, hard achter je aan ofzo?"

"Laten we niet vergeten dat Feyenoord het hele seizoen al niet bijzonder speelt", vervolgt Van Hanegem. "Ik hoop op verbetering, want dan is het gemakkelijker voetballen. Tot nu toe lijkt het soms zelfs alsof de tegenstanders elkaar makkelijker vinden in het veld dan de spelers van Feyenoord. Ik blijf zeggen dat de bal te vaak achter de man wordt gespeeld, waardoor een speler twee, drie extra handelingen moet doen om verder te kunnen."

"Ik geloof echt dat Feyenoord beter kan dan wat het dit seizoen heeft laten zien. Pas dan krijg je echt dat juiste gevoel te pakken, het gevoel van: Wij gaan kampioen worden. Zover is het nog niet. Kijk je als supporter naar Feyenoord, dan zit je te puffen en te schelden en dan hoop je dat je door het oog van de naald komt. Maar ik geef toe, vorig jaar had Feyenoord een wedstrijd als die van gisteren verloren. Het zit Feyenoord mee, al kan de voorsprong op Ajax en PSV nog als sneeuw voor de zon verdwijnen", besluit Van Hanegem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen