Van der Vaart: "Heb nooit bedankt voor Nederlands elftal"

17 oktober 2016, 15:17

Rafael van der Vaart is niet bezig met een terugkeer in het Nederlands elftal. De 33-jarige middenvelder, die afgelopen zomer bij FC Midtjylland een Deens avontuur aanging, benadrukt wel dat hij niet heeft bedankt voor Oranje.

"Ik heb nooit mijn afscheid aangekondigd of gezegd dat ik niet meer voor de nationale ploeg zou spelen. Ik ben drie jaar niet meer opgeroepen, maar je weet nooit wat er nog kan gebeuren", zegt Van der Vaart op de FIFA-website. "Het is echter niet mijn primaire doel. Ik wil nu vooral zoveel mogelijk spelen voor mijn club en fit blijven. Van daaruit zien we wel wat er mogelijk is. Als ik word opgeroepen voor Oranje, dan zeg ik altijd 'ja'. Op dit moment is er echter geen contact."

Van der Vaart weet ook dat Oranje er wel eens beter voor heeft gestaan. "Het is moeilijk om de reden daarvoor aan te geven, als je zelf geen onderdeel van de groep bent. Het is wel duidelijk dat het een andere tijd is dan toen ik speelde. Toen kwam ik nog uit voor Real Madrid, Wesley Sneijder speelde voor Internazionale en andere spelers waren actief bij Bayern München of FC Barcelona. Nu speelt het grootste deel van het team in eigen land in plaats van voor Europese topclubs. Dat is het grootste verschil tussen toen en nu."

"De huidige selectie heeft meer tijd nodig. Het is jammer dat ze zich niet hebben gekwalificeerd voor het EK. Het is een moeilijke periode, maar nu moeten ze kunnen bouwen op de jonge spelers. De potentie is er, maar dat alleen is niet genoeg. Je hebt ook ervaring nodig", besluit Van der Vaart.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen