Webb baalt van fout WK-finale: "De Jong verdiende rood"

17 oktober 2016, 14:10

Oud-scheidsrechter Howard Webb heeft zich in zijn nieuwe boek 'The Man in the Middle' uitgelaten over de overtreding van Nigel de Jong tijdens de WK-finale van 2010 in Zuid-Afrika. De Brit baalt ervan dat hij De Jong in de wedstrijd tussen Spanje en Nederland niet met rood van het veld heeft gestuurd na zijn trap op Xabi Alonso.

"Ik heb een overtreding in een WK-finale gemist die met rood had moeten worden bestraft. Wat een nachtmerrie", beschrijft Webb zijn gedachten op het moment dat hij wist dat de overtreding van De Jong rood waard was. "Ik wist wel dat het een late en harde overtreding was en dat het een kaart verdiende, maar op dat moment kwam het geven van een rode kaart niet in me op. Niemand van mijn team suggereerde ook iets anders over de radioverbinding", aldus Webb in een voorpublicatie van The Times.

Webb zweert dat hij zich enkel door zijn eigen ogen heeft laten leiden. "Ik heb gehandeld naar wat ik heb gezien vanuit mijn oogpunt. Dat is de waarheid. Toen ik de kaart trok, reageerden de Spanjaarden fel. Ik dacht dat ze boos waren op de felheid van het Nederlandse team in het algemeen en omdat ik geen voordeel gaf toen David Villa de bal kreeg van Alonso."

Ondanks de fout van Webb wisten de Spanjaarden het wereldkampioenschap op te eisen door Nederland met 1-0 in de verlenging te verslaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen