Uitblinker Cerny leidt Jong Ajax langs De Graafschap

17 oktober 2016, 22:04

Jong Ajax won maandag op De Toekomst overtuigend van De Graafschap. Vaclav Cerny was de grote man met twee doelpunten en twee assists. De Amsterdammers maakten een vroege achterstand snel ongedaan en boekten uiteindelijk een vrij simpele 4-2 overwinning.

De Graafschap beleefde een droomstart toen Piotr Parzyszek de bezoekers al na 48 seconden op voorsprong zette. Daarna kwam de ploeg niet meer aan voetballen toe en nam Jong Ajax het initiatief over. Cerny, die maandag zijn negentiende verjaardag vierde, maakte dan ook alweer snel gelijk.

Ook het tweede Amsterdamse doelpunt kwam van de voet van de Tsjech. Op aangeven van Matteo Cassierra zorgde hij voor de voorsprong. Na rust bleef Jong Ajax aanvallen en kreeg de ploeg van Marcel Keizer diverse mogelijkheden om de score verder uit te breiden.

Invaller Adham El Idrissi zorgde uiteindelijk voor de 3-1 en Abdelhak Nouri tekende voor de vierde treffer van de thuisploeg. Na een goede actie van Cerny werkte hij de bal vervolgens achter doelman Filip Bednarek. Elvio van Overbeek deed in de laatste minuten nog iets terug voor de bezoekers. Jong Ajax klimt door de overwinning naar de derde plaats in de Jupiler League en heeft slechts twee punten achterstand op koploper Jong PSV.