Gudde keert Eredivisie CV niet de rug toe: "Heb loyaliteit"

18 oktober 2016, 07:56

Vorige week bestond de Eredivisie CV nog uit drie commissarissen, inmiddels is Eric Gudde als enige overgebleven. Dit omdat Toon Gerbrands en Henk Kivits besloten hebben de organisatie de rug toe te keren. PSV-directeur Gerbrands voelde dat zijn integriteit in twijfel getrokken en weigerde vervolgens nog langer deel uit te maken van de Eredivisie CV. Gudde geeft aan dat ook hij zich niet prettig voelt bij de situatie.

Directeur Jacco Swart voerde achter de rug van de Eredivisie CV om gesprekken met andere directeuren en betrok de organisatie dus niet in zijn plannen. Dit was voor Gerbrands reden om te vertrekken. "Toch is dit voor mij niet het moment op te stappen. Ik heb loyaliteit naar Gerbrands als mede-commissaris, maar ook loyaliteit naar andere clubs, die mij voor deze rvc van de ECV hebben gevraagd", zegt hij in De Telegraaf. "Daarnaast werd mijn integriteit niet ter discussie gesteld zoals bij Gerbrands. En als laatste zijn er belangrijke zaken te doen en over te beslissen, zoals een nieuwe rvc bij de KNVB en nieuwe ECV-commissarissen en dan lijkt het me onverstandig om te vertrekken."

Overigens baalde de directeur van Feyenoord wel van het feit dat er door de clubs slecht gereageerd werd toen de Eredivisie CV een kabinet voorstelde met daarin Gerbrands, bestuurder Jan Hommen en Simon Kelder namens de Jupiler League. "Dat plaatje met clubmensen hadden wij als rvc voor ogen en daar kon ik me helemaal in vinden", reageert Gudde. "Voor mij een goede oplossing, maar de meerderheid in de vergadering bleek daar anders over te denken. Ik vermoedde dat we het eilanddenken voorbij waren, we een professionaliseringslag hadden gemaakt en voor de beste en snelste oplossing met de beste mensen zouden gaan. Dat anderen daar anders over denken dan de rvc is hun goed recht, maar de manier waarop Gerbrands door sommigen (onder meer Jeroen Slop van Ajax en Hans Nijland van FC Groningen, red.) werd benaderd vond ik niet netjes."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen