Man City boekt recordomzet: "Hier keihard naartoe gewerkt"

18 oktober 2016, 08:55

Manchester City lijkt het momenteel voor de wind te gaan. De club staat in de Premier League samen met Arsenal bovenaan, ligt op schema voor de volgende in de Champions League en ook financieel gaat het goed. Voor het tweede jaar op een rij schrijven The Citizens zwarte cijfers.

De club kende bovendien een recordomzet van 391,8 miljoen pond (434,5 miljoen euro). Daarvan is 20,5 miljoen pond (22,8 miljoen euro) winst. Bovendien is club uit Manchester schuldenvrij. Volgens voorzitter Khaldoon Al Mubarak is het dan ook tijd voor een nieuwe stap. "Het seizoen 2016/17 vormt het begin van een cruciale fase in onze evolutie. We weten dat we met onze capaciteiten op het veld en buiten het veld grootse dingen kunnen gaan bewerkstelligen in het Engelse en Europese voetbal."

"Manchester City heeft nu een volwassen niveau bereikt op zowel sportief als commercieel gebied, waardoor beide in staat zijn om elkaar te voeden", vervolgt Al Mubarak. "Deze visie voor succes en duurzaamheid is iets waar we sinds 2008 naartoe gewerkt hebben. We hebben ambitieuze doelen gesteld, die we in de afgelopen acht jaar veel sneller hebben bereikt dan verwacht."

Hoewel de cijfers van City positief zijn, is de omzet nog lang niet gelijk aan die van aartsrivaal Manchester United. Dat presenteerde in september een recordomzet van 608,5 miljoen euro. Barcelona verwacht in het komende boekjaar zelfs richting een omzet van zevenhonderd miljoen euro te gaan. Dat verschil is er dus nog wel. Manchester City krijgt woensdag de kans om te laten zien of het zich sportief wel al kan meten met de Catalanen. Dan treffen beide teams elkaar in Camp Nou in het kader van de Champions League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen