Groep G: Leicester rekent ook af met Kopenhagen

18 oktober 2016, 23:18   Bijgewerkt: 18 oktober 2016, 23:41

In de Premier League verzamelde Leicester City in acht duels acht punten, maar in de Champions League heeft het er na drie wedstrijden al negen. De kampioen van Engeland won dinsdag in eigen stadion ook van FC Kopenhagen (1-0) en hield daarmee haar perfecte score intact. In België ging het Nederlands getinte Club Brugge in de slotfase onderuit tegen FC Porto (1-2).

Leicester City-manager Claudio Ranieri liet in aanloop naar het duel met Kopenhagen weten dat de prioriteit in het King Power Stadium voorlopig op de Champions League ligt. In eigen land gaat de verrassende Premier League-kampioen van de afgelopen jaargang namelijk 'gewoon' voor handhaving en het heeft nog wel even de tijd om dat te bewerkstelligen, redeneerde de Italiaanse tacticus.

Het duel met Kopenhagen zou Leicester City volgens Ranieri 'vertellen waar het staat'. Als dat klopt, dan staan The Foxes er uitstekend voor. Ook hun derde wedstrijd in Europa's grootste clubcompetitie zetten ze namelijk om in drie punten. Riyad Mahrez tekende vijf minuten voor de rust met links voor de 1-0, na een kopbal-voorzet van Islam Slimani. Laatstgenoemde dacht er in de zeventigste minuut 2-0 van te maken, maar zijn doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel.

Waar Leicester City nog foutloos is, wacht Club Brugge nog op haar eerste punt van deze Champions League-editie. De kampioen van België was in het eigen Jan Breydel Stadion tegen FC Porto nochtans goed op weg om van de nul af te komen. In de twaalfde minuut kwam blauw-zwart op 1-0 via Jelle Vossen, wat tot een orkaan van geluid van het Brugse publiek leidde. De spits scoorde in de rebound, in een aanval waarvan een goede aanname van voormalig NEC-speler Anthony Limbombe deel uitmaakte.

In de tweede helft ging het toch weer mis voor Club Brugge, waar Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer alle drie in de basis stonden. In de 68ste minuut scoorde Miguel Layún uit de tegenaanval met een afstandsschot de gelijkmaker. Na een overtreding op voormalig FC Twente-speler Jesus Corona van Claudemir (ex-Vitesse) kreeg FC Porto in de extra tijd een penalty toegekend. Deze trapte André Silva binnen, zo zag Club Brugge-coach Michel Preud'homme vanaf de tribune. De oud-trainer van FC Twente werd in de heisa die volgde na de cruciale tackle van Claudemir weggestuurd door de arbitrage.

Tussen het foutloze Leicester City en het puntloze Club Brugge delen FC Kopenhagen en FC Porto met vier punten de tweede plaats in groep G.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen