Groep H: Cuadrado én Buffon goud waard voor Juve

18 oktober 2016, 23:07   Bijgewerkt: 18 oktober 2016, 23:37

De anders zo betrouwbare Gianluigi Buffon ging de laatste weken enkele keren in de fout, maar herpakte zich dinsdag in de Champions League. De Italiaanse keeper keerde op bezoek bij Olympique Lyon een strafschop en zag zijn team Juventus, met tien man, uiteindelijk met 0-1 winnen. Sevilla FC zegevierde in de andere wedstrijd in groep H met dezelfde cijfers bij Dinamo Zagreb.

Na vasthouden van Giorgio Chiellini in de 35ste minuut bij een hoekschop legde de Poolse arbiter Marciniak de bal op de strafschopstip in de ontmoeting in Frankrijk tussen Lyon en Juventus. Alexandre Lacazette nam plaats achter het speeltuig, maar zag Buffon de bal uit de (voor de keeper) linkerhoek halen. In de tweede helft onderscheidde de Juventus-goalie zich opnieuw, ditmaal door een poging van Corentin Tolisso van dichtbij na een vrije trap te keren.

Op het moment van de kans van Tolisso stond Juventus al met tien man. De bezoekers moesten in de 54ste minuut verder met tien man, nadat Mario Lemina zijn tweede gele kaart had gekregen. Met een speler minder wist de Serie A-kampioen toch te winnen in het Parc Olympique Lyonnais. Een kwartier voor tijd maakte Juan Cuadrado een actie op de rechterflank, waarna hij de bal kiezelhard in de korte hoek schoot (0-1).

Juventus heeft na drie speeldagen zeven punten en deelt daarmee samen met Sevilla de koppositie in poule H. De Europa League-houder boekte op visite bij Dinamo Zagreb eveneens een 0-1 overwinning. Dat was te danken aan een doelpunt van Samir Nasri in de eerste helft. De Fransman trof in de 37ste minuut van dichtbij doel bij de eerste paal. Lyon staat derde in de groep met drie punten, Dinamo is nog puntloos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen