Scheidsrechters verbaasd over uitspraken BSBV-voorzitter

19 oktober 2016, 12:08

Reinold Wiedemeijer, Björn Kuipers, Danny Makkelie, Pieter Vink, Eric Braamhaar en Richard Liesveld maakten maandag bekend uit de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) te stappen. De zes arbiters reageerden dinsdag verbaasd op de daaropvolgende uitspraken van voorzitter Peter van Dongen.

Van Dongen suggereerde namelijk dat de zes scheidsrechters zouden zijn opgestapt omdat ze niet genoeg extra geld kregen. "Het lijkt erop dat de voorzitter de leden die besluiten hun lidmaatschap op te zeggen een trap na geeft", aldus de zes arbiters in een reactie tegenover De Telegraaf.

Een inhoudelijke reactie komt er niet, maar wel laten ze weten verbaasd te zijn over de uitspraken van Van Dongen. "Wij verlagen ons niet tot inhoudelijk reageren in de pers, maar zijn bereid dat in een gesprek met de KNVB en BSBV te doen. Wel willen we zeggen zeer teleurgesteld te zijn dat de hele arbitrage en daardoor ook de KNVB door Van Dongen in een kwaad daglicht is gesteld. Nota bene door een eenmansactie van de voorzitter van de belangenvereniging."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen