Oppermachtig Bayern blijkt maatje te groot voor PSV

19 oktober 2016, 22:46   Bijgewerkt: 19 oktober 2016, 23:05

Bayern München heeft woensdagavond haar klasse geëtaleerd door PSV met 4-1 te verslaan. De Duitsers kwamen op voorsprong via Thomas Müller, na een slim genomen corner van uitblinker Arjen Robben. Robben maakte zelf de beslissende 4-1, terwijl Luciano Narsingh in de tussentijd wat terugdeed voor PSV.

Bayern kende geen goede generale repetitie voor haar treffen met PSV. De Duitse topploeg is de afgelopen weken zoekende naar haar winnende vorm. Arjen Robben en zijn teamgenoten kwamen afgelopen weekend niet verder dan een gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt, terwijl het laatste duel in de Champions League tegen Atlético Madrid verloren ging.

Van Bayern's weifelende vorm was vanavond echter weinig terug te zien. In de beginfase waren de Duitsers oppermachtig. PSV werd met de rug tegen de muur gezet en kreeg nauwelijks gelegenheid om in balbezit te komen. De thuisploeg zag Thomas Müller de bal in de openingsfase direct gevaarlijk voorlangs werken, na voorbereidend werk van David Alaba.

Müller's kans bleek slechts één van de vele Duitse aanvallen die het publiek in München te zien zou krijgen. Binnen het kwartier had diezelfde Thomas Müller alsnog zijn doelpunt te pakken, na een attente corner van Arjen Robber. De ex-PSV'er zag de opzichtig falende PSV-defensie Müller volledig vrijlaten bij de eerste paal. Zijn lage hoekschop werd in twee instanties achter Zoet gewerkt door de Duitse aanvaller.

Hector Moreno voorkwam niet veel later erger, door een lage voorzet van Alaba via de paal uit het doel te houden. Maar nadat Alaba opnieuw voor gevaar zorgde door op te stormen aan de linkerflank., moest PSV voor de tweede keer toegeven. De voorzet van de linksachter werd nog licht getoucheerd, waarna de bal voorbij Jeroen Zoet bij de tweede paal terecht kwam. Een oplettende Joshua Kimmich werkte met het hoofd de 2-0 binnen.

Arjen Robben pikte zelf ook nog zijn treffer mee in de laatste minuten. Een prachtige steekbal van Thiago verdween over de defensie van PSV, waarna Robben de uitkomende Zoet net te snel af was, door de bal over de doelman heen te koppen. [photo,101763,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen