Cooky heeft ruzie met Van Marwijk: "Teleurgesteld in hem"

20 oktober 2016, 19:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bert van Marwijk en Cooky Voorn werkten jaren samen, maar sinds de nasleep van Euro 2012 hebben de twee geen contact meer met elkaar. Na het desastreus verlopen EK in Polen en Oekraïne moest Van Marwijk vertrekken als bondscoach van Oranje en in zijn kielzog moest ook Voorn het veld ruimen in Zeist.

De KNVB-directie en Van Marwijk wisten snel overeenstemming te bereiken over de afwikkeling van het doorlopende contract, maar dat kan niet gezegd worden van Voorn. Laatstgenoemde wilde als ontslagvergoeding de volle twee jaar dat zijn verbintenis bij de nationale voetbalbond nog doorliep. De KNVB ging daar niet mee akkoord en de onderhandelingen verliepen vervolgens moeizaam. Voorn had in die periode meer verwacht van Van Marwijk.

"Of daardoor mijn relatie met Van Marwijk is geknapt? Nou, er zijn wel meerdere dingen gebeurd. Maar dat ik teleurgesteld in hem ben, dat is wel duidelijk", zegt Voorn tegen Voetbal Inside. "Zelf had ik me bijvoorbeeld nooit zo opgesteld. Als ik hoofdtrainer was en ik had een assistent die je vaker zag dan je eigen vrouw, was ik daar altijd honderd procent achter blijven staan. En had ik tegen de KNVB gezegd: en nu regel je ook dat het in orde is voor hem."

Verwijt Voorn Van Marwijk dat? "Onder anderen. Ik zou het alleen anders hebben gedaan. Maar goed, ik wil niet natrappen. Absoluut niet. Want ik zeg ook altijd: dankzij Van Marwijk heb ik geweldige jaren mogen meemaken. Daar ben ik reëel in." Voorn stelt wel dat het nooit meer goedkomt tussen Van Marwijk en hem. "Nee, en dat zeg ik inderdaad heel stellig. Natuurlijk, dat is heel zonde. Ook omdat we samen zoveel mooie dingen hebben meegemaakt. Maar ik heb het inmiddels afgesloten."

Voorn is niet bang Van Marwijk ergens tegen te komen. "Ik probeer namelijk zoveel mogelijk de plekken te vermijden waar hij is. In onze stamkroeg in Meerssen en bij Fortuna en MVV kom ik bijvoorbeeld niet meer. Ik heb daar gewoon geen behoefte aan. Ik ben 'm nog één keer tegengekomen. Dat was op een feest van mijn beste vriend. Hij liep toen langs zonder wat te zeggen. Ja, dat was heel pijnlijk. Want wat hij vergeet: mede doordat ik hem destijds bij Fortuna Sittard tipte, is het allemaal wel gaan rollen. Ik hoor het de voorzitter nog zeggen: hij heeft geen ervaring. Maar ik zei: pak 'm, dat is een goede. Ik weet wel: Van Marwijk heeft zich toen wel aan zijn woord gehouden door mij overal mee te nemen. Maar dat neemt niet weg dat ik het allemaal heel teleurstellend vind hoe het allemaal is gelopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen