KNVB wil ook proef met vierde wisselspeler in beker

20 oktober 2016, 19:51

De KNVB heeft zich bij de internationale spelregelcommissie IFAB aangemeld om met ingang van komend seizoen vier wissels, in plaats van de gebruikelijke drie, toe te staan in het nationale bekertoernooi. De vierde wissel mag alleen worden ingebracht in de verlenging. De KNVB beker fungeert dit jaar, met succes, al als proefballon voor de videoscheidsrechter.

"We hebben veel discussies gevoerd over de noodzaak van innovatie, enerzijds om het spel eerlijker te maken en anderzijds om de aantrekkelijkheid te verhogen", zegt Gijs de Jong, de operationeel directeur van de KNVB, op de officiële website van de nationale voetbalbond. Hij bezocht deze week een IFAB-bijeenkomst in Frankfurt.

"De afgelopen jaren waren we als KNVB vaak een roepende in de woestijn, maar langzamerhand krijgen we nu steeds meer medestanders", vervolgt De Jong. Volgens hem is er tevredenheid over de verschillende aanpassingen die zijn gedaan. "De aanpassing triple punishment, het toestaan van blessurebehandeling op het veld als de dader een kaart heeft gekregen en de gewijzigde aftrap zijn allemaal positief ontvangen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen