Europese competities verhogen druk op UEFA om CL-opzet

21 oktober 2016, 18:41

De verhouding tussen de Europese competities, verenigd in de EPFL, en de UEFA is er deze week niet beter op geworden. Beide partijen liggen nog altijd overhoop om de nieuwe opzet voor de Champions League, die de UEFA met ingang van het seizoen 2018/2019 wil invoeren.

Afgelopen zomer besloot de UEFA de selectieprocedure voor de groepsfase van de Champions League te veranderen. Vanaf het seizoen 2018/2019 heeft de top-vier van de UEFA-coëfficiëntenranglijst (nu Spanje, Duitsland, Engeland en Italië) gegarandeerd vier teams in het hoofdtoernooi. Omdat het aantal deelnemers 32 blijft, gaat dit ten koste van de kleinere landen.

De EPFL heeft nu aangekondigd de afspraak op te zeggen dat er geen nationale wedstrijden gespeeld mogen worden tijdens Europese duels. Deze regel is nu nog tot maart volgend jaar van kracht, maar staat voor daarna op losse schroeven. "We zien geen andere optie dan een punt te zetten achter deze afspraak", aldus Lars-Christer Olsson, de voorzitter van de EPFL, vrijdag in een verklaring.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen