Vd Gaag: "Zorgen dat we er zo snel mogelijk uitkomen"

21 oktober 2016, 23:32

Excelsior ging vrijdag op het eigen Woudestein opnieuw onderuit tegen een concurrent in de strijd tegen degradatie. Na de 0-1 nederlaag van afgelopen zondag tegen Roda JC Kerkrade verloor de Rotterdamse club met 0-2 van PEC Zwolle.

Op het moment dat Roda JC en PEC Zwolle op bezoek gingen bij Excelsior waren ze allebei de hekkensluiter. "Maar de stand maakt op dit moment nog niet uit. Het zijn gewoon concurrenten, of ze nou laatste staan of niet. Het staat nog dicht op elkaar", nuanceert Excelsior-coach Mitchell van der Gaag bij de NOS. "We hebben nu tien wedstrijden gespeeld, waarvan de laatste twee thuis en daarin hebben we wel wat laten liggen."

"Zondag konden we ons misschien nog verschuilen achter het feit dat we wel goed hadden gespeeld, maar dat we toch hadden verloren. Vandaag speelden we in de eerste helft, zonder grote kansen te krijgen, prima. We hadden de controle. Maar de eerste bal op doel in de tweede helft van Zwolle ging erin en toen waren we het even kwijt", vervolgt Van der Gaag. "We krijgen kansen, maar we scoren niet. Dan wordt het een lastig verhaal."

Van der Gaag is echter niet in paniek. "Leuk is anders, maar we wisten van tevoren dat het doel handhaving zou zijn. Als team heb je in een seizoen altijd lastige momenten en wij hebben die nu. We moeten zorgen dat we er zo snel mogelijk uitkomen", besluit de oefenmeester.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen