Vreman: "Moeten uitstralen: er komt niemand aan ons"

21 oktober 2016, 23:51

De druk op trainer Jan Vreman van De Graafschap is weer toegenomen. De club uit Doetinchem ging vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 2-4 onderuit. De partij werd ook nog eens gespeeld op een lege Vijverberg, als straf voor de ongeregeldheden na afloop van het duel met Go Ahead Eagles in de play-offs van het afgelopen seizoen.

"Het was in twee opzichten een avond om snel te vergeten: de troosteloze situatie en met name de eerste helft waarin we heel veel fouten maakten", aldus Verman op de officiële website van De Graafschap. Helmond Sport leidde bij rust al met 1-4. "Het gaat bijvoorbeeld om communicatie, om het neerzetten van het team. Dat gebeurt onvoldoende en dat zie je terug bij de doelpunten."

Buiten het stadion hadden fans van De Graafschap zich verzameld om de club te steunen. Na afloop werden ze bedankt door de spelers en technische staf. Vreman: "Ik heb daar aangegeven dat we hier uit kunnen komen, maar dat lukt ons niet zonder hen. Dit is wel iets positiefs wat je na de wedstrijd meekrijgt. Natuurlijk was het een emotioneel moment. Zij balen net zo hard als wij. Maar zij staan machteloos, omdat wij het moeten doen. Wat zij graag willen, dat lukt ons op dit moment niet. Wij maken veel te veel fouten. Dat is heel lastig om te draaien."

"Ik vind dat we absoluut moeten uitstralen: wij staan hier, er komt niemand aan ons. Maar dat gebeurt niet. Volgens mij kun je dan niet voetballen. Als je niet hebt van: kom maar… Een beetje lef tonen. Gif, lef, zeg het maar. Er moet wat gebeuren, maar dat wisten we al", besluit Vreman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen