Van Geel vindt Feyenoord-selectie goed genoeg voor titel

22 oktober 2016, 10:41

Feyenoord staat na negen speelronden bovenaan in de Eredivisie en dat is volgens technisch directeur Martin van Geel geen wonder. De beleidsbepaler is van mening dat de selectie van de Giovanni van Bronckhorst sterk genoeg is om het kampioenschap te pakken in de Eredivisie.

Van Geel stelt dat de spelersgroep veel kwaliteiten heeft. "Het is een ploeg met techniek, tactiek en ervaring. Lang hadden we een vrij jonge spelersgroep. Er is nu een middengroep die in de kracht van zijn leven staat", zegt hij tegen RTV Rijnmond. De directeur vindt het belangrijk dat de spelersgroep van vorig seizoen voor een groot deel intact is gebleven. "We hebben de kern kunnen continueren. Onder meer Elia, Vermeer, Kuyt en Vilhena hebben verlengd. Nu met Jørgensen en Berghuis hebben we nog meer kwaliteit aan de selectie toegevoegd."

Niet alleen over de selectie is Van Geel tevreden, ook over trainer Van Bronckhorst is hij positief. "Hij is nu voor het tweede jaar de hoofdtrainer. Hij is ook gegroeid. Vorig jaar waren we al heel goed onderweg", vindt Van Geel, die niet durft te zeggen of Feyenoord kampioen wordt. "We gaan er in ieder geval wel voor. De selectie is goed genoeg om het vol te houden."

De Rotterdammers hebben vijf punten voorsprong op achtervolger Ajax. Zondag staan beide teams tegenover elkaar in De Kuip. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen