Manchester City morst ook tegen Southampton

23 oktober 2016, 16:28

Manchester City begon het Premier League-seizoen met zes overwinningen, maar de klad lijkt er een beetje te zijn ingekomen. De ploeg van manager Pep Guardiola kwam zondag voor de derde keer op rij niet tot winst in de Engelse competitie. Evenals vorige week tegen Everton bleef Manchester City thuis tegen Southampton steken op 1-1. De slechte reeks begon met een 2-0 nederlaag bij Tottenham Hotspur.

Manchester City keek bij rust tegen een 0-1 achterstand aan tegen Southampton. Dat was terecht, want de bezoekers werkten hard en de sterrenploeg van Guardiola zette daar amper iets tegenover. De enige goal voor de pauze kwam tot stand door geklungel van Manchester City-verdediger John Stones. De Engelsman, die afgelopen zomer voor 55 miljoen euro werd overgenomen van Everton, legde de bal breed in zijn eigen defensie en bediende daarmee Southampton-speler Nathan Redmond op maat.

Southampton, met Cuco Martina, Virgil van Dijk en Jordy Clasie in de basis, wist de voorsprong in de tweede helft niet vast te houden. Kelechi Promise Iheanacho redde met een treffer in de 55ste minuut het punt voor Manchester City in het Etihad Stadium. De Nigeriaan scoorde van dichtbij op aangeven van Leroy Sané. Bij winst was Manchester City alleen koploper in de Premier League geworden, maar nu deelt het de koppositie met Arsenal en Liverpool. De drie teams hebben na negen speeldagen twintig punten.