OGC Nice blijft koploper na overwinning op Metz

23 oktober 2016, 19:19   Bijgewerkt: 23 oktober 2016, 22:54

OGC Nice blijft winnen in de Ligue 1. De ploeg van Lucien Favre boekte zondag een 2-4 overwinning op FC Metz. Alassane Plea, de vervanger van de geblesseerde Mario Balotelli, was met drie goals de man van de wedstrijd.

Lange tijd leek Nice op bezoek bij Metz tegen puntenverlies aan te gaan lopen. De club kwam tweemaal op voorsprong dankzij een doelpunt van Plea, maar gaf de voorsprong ook net zo vaak weer uit handen. In de slotminuten van het duel wist Nice echter nog tweemaal te scoren.

Zes minuten voor tijd maakte Plea zijn hattrick compleet en in de laatste minuut maakte Wylan Cyprien er nog 2-4 van. Door de overwinning staat Nice met 26 punten alleen aan kop in de Ligue 1. De nummer twee, AS Monaco, heeft 22 punten.