Schaars geniet in Friesland: "Deze momenten koesteren"

24 oktober 2016, 13:56

Het gaat sc Heerenveen voor de wind. Na tien speelronden staat de Friese club keurig tussen de traditionele topclubs op de derde plaats in de Eredivisie. Aanvoerder Stijn Schaars vindt dat de ploeg even mag genieten, maar dat de focus daarna snel weer op de volgende wedstrijd moet.

Zondag won Heerenveen met 3-1 van Heracles Almelo. Die zege betekende alweer de zesde driepunter in zeven wedstrijden. "Deze momenten moet je koesteren", zegt Schaars op de clubsite. "Donderdag wacht FC Eindhoven in de beker, dus vandaag even genieten en dan de kop er weer bij."

Komend weekend gaan de Friezen op visite bij koploper Feyenoord. "Ik hoop dat we het beter doen dan tegen PSV. De 1-1 was goed, maar de manier waarop we speelden waren we niet tevreden over. Feyenoord is een mooie test, maar we moeten wel reëel zijn, als je puur kijkt naar kapitaal en de keuzes die zij kunnen maken, dan wordt het lastig. Het is wel een uitdaging en dat maakt sport mooi.''

Voor het duel in De Kuip zal Heerenveen dus eerst moeten afreken met Eindhoven in de tweede ronde van de KNVB Beker. "Als Heerenveen hebben we tegen Eindhoven alleen maar wat te verliezen. Die wedstrijden zijn eigenlijk moeilijker dan Feyenoord uit, daar heb je alleen maar wat te winnen", blikt hij vooruit op de wedstrijd van donderdag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen