Guardiola houdt spelers na remise uur in kleedkamer

24 oktober 2016, 14:23

Met zes zeges op rij begon Manchester City geweldig aan het Premier League-seizoen, maar van de laatste drie duels wist de ploeg er niet één meer te winnen. Na het 1-1 gelijkspel hield coach Pep Guardiola zijn selectie een uur lang in de kleedkamer om over de teleurstelling te praten.

Naast de drie duels zonder overwinning verloor Man City afgelopen week ook nog met 4-0 van FC Barcelona in de Champions League. Guardiola vond het na de wedstrijd tegen Southampton zodoende hoog tijd om het gesprek aan te gaan met zijn selectie. "We waren samen en hebben met elkaar met elkaar gepraat. Niets bijzonders", legt de Spanjaard uit in The Mirror.

"Ik heb zelf gevoetbald dus ik weet dat een mindere periode erbij hoort", vervolgt hij. "Je kunt tien keer op rij winnen, om vervolgens ineens en paar keer puntenverlies te lijden. Dat moet je accepteren. Het is voor mij echter wel zaak om uit te zoeken waar het probleem ligt", zegt de oefenmeester, die desondanks niet ontevreden is over het spel van zijn ploeg. "We hebben nog niet één wedstrijd echt slecht gespeeld, maar krijgen de goals te makkelijk tegen. We zijn niet foutloos."

Tegen Southampton kwam City op achterstand na een verkeerde terugspeelbal van John Stones. In de tweede helft tekende Kelechi Iheanacho voor de gelijkmaker.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen