"Waar is de voetbal-knowhow binnen de tuchtcommissie?"

25 oktober 2016, 08:46

Dat Jarchinio Antonia voor slechts twee wedstrijden is geschorst na zijn harde charge op Stefan Thesker, heeft voor de nodige ophef gezorgd. Oud-scheidsrechter Mario van der Ende vindt het zelfs onbegrijpelijk dat de aanvaller van Go Ahead Eagles geen zwaardere straf heeft gekregen en mist de 'voetbal-knowhow' binnen de KNVB.

Van der Ende, die meer dan zeshonderd wedstrijden in de Eredivisie heeft gesloten, vindt dat de overtreding van Antonia absoluut niet door de beugel kan. "Dit was een buitensporige overtreding met een duidelijk gevaar voor de tegenstander. Het is een wonder dat die jongen niets heeft gebroken", spreekt de oud-arbiter klare taal in het Algemeen Dagblad. "Alleen zijn vliegbrevet ontbrak nog. Deze komt in de compilatie terecht van de zwaarste overtredingen van de laatste vijf jaar.''

Van der Ende vindt het onbegrijpelijk dat Antonia voor twee duels geschorst is, terwijl Willem II-spits Fran Sol voor zijn tackle tegen FC Utrecht een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden heeft gekregen. "Waar is de voetbal-knowhow binnen de tuchtcommissie? De spelregels bij dit soort ernstige overtredingen zijn zo duidelijk als wat. Ik twijfel aan de kwaliteit van de mensen die de overtredingen vervolgens moeten beoordelen. Ik pleit voor meer deskundigheid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen