De Boer dreigt kopje onder te gaan in Milanees water

25 oktober 2016, 09:33

"Het was niet mijn Inter." Het waren de woorden die Frank de Boer afgelopen zondag sprak na de teleurstellende 2-1 nederlaag bij Atalanta Bergamo. De uitspraak van onze landgenoot snijdt absoluut hout, aangezien de trainer er bepaald nog niet in geslaagd is om zijn stempel te drukken op het spel van Internazionale en de resultaten nog niet om over naar huis te schrijven zijn.

Dolen

Na vijf kampioenschappen op rij te hebben gepakt tussen 2005 en 2010, raakte Inter steeds meer de weg kwijt in de Serie A. De Milanese topclub noteerde achtereenvolgens een tweede, zesde, negende, vijfde, achtste en vierde plaats in de Italiaanse competitie. Afgelopen zomer werd, na de overname door de Chinese Suning Group, het vertrouwen in trainer Roberto Mancini opgezegd. De Boer werd aangewezen als vervanger, maar heeft in zijn eerste maanden nog niet voor een ommekeer kunnen zorgen.

In de Europa League houdt het ook nog niet over: hoewel er afgelopen week van Southampton (1-0) werd gewonnen, kregen de Nerazzurri tikken van Hapoel Beer Sheva (0-2) en Sparta Praag (3-1). En dan is er ook nog het gedoe rond sterspeler en aanvoerder Mauro Icardi, die in de clinch ligt met de fanatieke aanhang. Woensdagavond krijgt Inter tegen Torino (thuis) de kans om af te rekenen met een reeks van drie verliespartijen in de Serie A.

Knapt het zijden draadje?

Voor De Boer, die afgelopen zomer wegens het mislopen van de titel in mineur bij Ajax vertrok, lijkt het treffen met Torino cruciaal te zijn. In Italië zaagt men steeds harder aan zijn stoelpoten. La Gazzetta dello Sport claimt dat de clubleiding van Inter achter de schermen al druk bezig is met een plan B, dat een nieuwe technische staf zou inhouden. De toonaangevende Italiaanse krant stelt dat de persconferentie van De Boer van vandaag weleens zijn laatste als keuzeheer van Inter kan zijn. Gevoelsmatig heeft hij zijn baan al verloren, vindt de Gazzetta.

Het moge duidelijk zijn dat De Boer een mirakel nodig heeft om zijn baan te behouden en het tij te keren in het Stadio Giuseppe Meazza.

[photo,101270,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen