Voorbeschouwing: welke zestien teams bekeren verder?

25 oktober 2016, 11:30

Vanavond (dinsdag) wordt de bal weer aan het rollen gebracht in het toernooi waarin van alles kan gebeuren. Memorabele stunts van amateurclubs, gekke doelpunten, penaltyreeksen, noem maar op: bekervoetbal is altijd een feest. FCUpdate.nl blikt vooruit op de komende drie bekerdagen.

Relatief weinig Jupiler League-ploegen over

Er zitten nog veertien van de achttien eredivisieteams in het bekertoernooi. Willem II (5-1 tegen Ajax), NEC (1-1 en penalty's tegen ADO Den Haag), FC Twente (1-3 tegen FC Utrecht) en Roda JC (4-0 tegen PSV) werden al uit het toernooi geknikkerd in de eerste ronde. Wat opvalt, is dat meer dan de helft van de deelnemers vanuit de Jupiler League – de beloftenploegen doen niet mee aan het toernooi – al is uitgeschakeld: voor negen van de zeventien clubs zit het er al op.

Drie 'eredivisiepotjes'

In de afgelopen seizoenen zagen we al vaak dat eredivisionisten al in vroeg stadium aan elkaar gekoppeld werden. Dat is dit seizoen, weliswaar in mindere mate, ook het geval. Utrecht-Groningen, Feyenoord-Excelsior en Sparta-PSV zijn eredivisieontmoetingen die gespeeld worden in de tweede ronde. In de openingsronde waren er nog vier wedstrijden waarin ploegen van het hoogste niveau tegenover elkaar stonden. Het maakt het treffen tussen Utrecht en Groningen, de derby tussen Feyenoord en Excelsior en het bezoek van PSV aan Het Kasteel de meest in het oog springende affiches.

In tegenstelling tot Feyenoord en PSV treft Ajax een amateurclub. De nummer twee van de Eredivisie gaat op visite bij Kozakken Boys. Een saillante wedstrijd, aangezien de Amsterdammers het in 2007 loodzwaar hadden in Werkendam. Destijds wist de topclub pas na verlenging met 1-2 van de amateurclub te winnen. De avond in september 2007 wordt nog altijd gekoesterd bij Kozakken Boys, dat toen Luis Suárez in toom wist te houden. De huidige nummer zeven van de Tweede Divisie gaat weer voor een stunt, maar zal beseffen dat het een lastig karwei gaat worden.

Het volledige programma in de tweede ronde

Dinsdag

18.30 uur

VVSB - Katwijk

20.00 uur

Go Ahead Eagles - De Jodan Boys 

Spakenburg - ASWH 

TEC - SC Cambuur 

FC Volendam - Almere City FC 

ADO Den Haag - Telstar

20.45 uur

Sparta - PSV 

Woensdag

18.30 uur

Kozakken Boys - Ajax

20.00 uur

AZ - FC Emmen 

FC Utrecht - FC Groningen 

Heracles Almelo - UNA/Brinvast 

Vitesse - RKC Waalwijk 

IJsselmeervogels - Koninklijke HFC

20.45 uur

Feyenoord - Excelsior 

Donderdag

18.30 uur

PEC Zwolle - VVV-Venlo

20.45 uur

FC Eindhoven - SC Heerenveen

[photo,96186,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen